ГоловнаПолітика

Рада розгляне в першому читанні законопроект про поправки до Конституції до кінця вересня, - Луценко

Розгляд законопроекту у другому читанні відбудеться в січні 2019 року.

Рада розгляне в першому читанні законопроект про поправки до Конституції до кінця вересня, - Луценко
Фото: Минфин

Верховна Рада має намір розглянути у першому читанні законопроект про закріплення в Конституції прагнення України до членства у Європейському союзі та Організації Північноатлантичного договору (НАТО) до кінця вересня.

Про це повідомила журналістам представник Президента в парламенті Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенка") за підсумками зустрічі Петра Порошенка з лідерами фракцій.

"Ми плануємо зміни до Конституції, першу стадію планують розглядати у вересні", - сказала вона.

Луценко зазначила, що розгляд законопроекту у другому читанні відбудеться в січні 2019 року на наступній сесії парламенту.

Як повідомлялося, Порошенко провів зустріч з головами фракцій та груп Ради для обговорення зареєстрованого ним проекту змін до Конституції.

Фракції Ради мають намір підтримати законопроекти про закріплення в Конституції прагнення України до членства в ЄС і НАТО і про припинення договору про дружбу з Росією.

Нагадаємо, в березні Президент Петро Порошенко розпорядився підготувати проект поправок до Конституції, які закріплять прагнення України до членства в НАТО і Європейському Союзі.

Минулого року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна з основ зовнішньої політики. Його підтримали 276 народних депутатів, тоді як для зміни Конституції необхідно мінімум 300 голосів.

Курс на членство в НАТО прописано в законах "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки України". Військова доктрина України також передбачає розвиток Збройних Сил України за західними стандартами і досягнення сумісності зі збройними силами держав - членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram