ГоловнаПолітика

Спільник Крисіна отримав 3 роки і 3 місяці в'язниці

Сергій Чемес пішов на угоду зі слідством.

Спільник Крисіна отримав 3 роки і 3 місяці в'язниці
Юрий Крысин
Фото: Макс Требухов

Один з обвинувачених у справі про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року - Сергій Чемес - уклав угоду зі слідством про визнання винуватості за всіма статтями, які йому інкримінують.

Мова йде про пособництво у викраденні, тортурах майданівців, перешкоджання мирним зборам, а також хуліганство. Чемесу загрожувало до 10 років позбавлення волі. Тепер же його засудили до 3 років і 3 місяців ув'язнення, передає Громадське.

Також Чемесу зарахують термін, відбутий ним в ІТТ, а також на нього пошириться так званий закон Савченко (1 рік за два). Тому загалом Чемес пробуде під вартою близько 2 місяців.

У прокуратурі зазначили, що чоловік одразу після затримання активно співпрацював зі слідством, давав викривальні свідчення проти інших фігурантів справи "тітушок". Укладена угода також зобов'язує Чемеса і надалі співпрацювати зі слідством, надавати викривальні свідчення.

У справі щодо Юрія Крисіна оголошено перерву до 12 вересня. Захисники обвинуваченого звернулися в суд із заявою щодо слухання справи спочатку, з підготовчого засідання.

Тепер він залишається єдиним обвинуваченим у справі.

Нагадаємо, Юрій Крисін фігурує у справі про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Також Крисіна судили за вбивство журналіста В'ячеслава Веремія в 2014 році. У грудні 2017 року Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Але 13 червня Апеляційний суд скасував це рішення, змінивши вирок на 5 років в'язниці.

У справі про викрадення майданівців 16 липня Крисіну продовжили термін утримання під вартою до 13 вересня включно. Тим самим суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram