ГоловнаПолітика

СБУ засекретила інформацію про замовників справи Гандзюк

Правоохоронці відмовилися надавати інформацію на запит ЗМІ.

СБУ засекретила інформацію про замовників справи Гандзюк
Катерина Гандзюк
Фото: Любимый Херсон

Служба безпеки України засекретила інформацію справи про замовників нападу на виконувачку обов'язки керуючого справами мерії Херсона, антикорупційну активістку Катерину Гандзюк.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит агентства "Українські новини".

Згідно з відповіддю, розголошення інформації про перебіг розслідування може зашкодити слідству і встановленню істини у кримінальному провадженні.

Зокрема, СБУ засекретила інформацію про те, чи співпрацює Гандзюк зі слідством, чи давала вона свідчення.

Також в СБУ відмовилися повідомити інформацію про те, чи встановлено замовника злочину і перевіряються співробітники правоохоронних органів на предмет причетності до злочину.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко передав слідство у справі Гандзюк від поліції в Службу безпеки України.

31 червня в Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради та активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою. Поліція розслідує напад як замах на вбивство.

Слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. В організації злочину обвинувачують Торбіна.

Всім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід: четверо взяті під варту, один перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram