ГоловнаПолітика

Тимошенко пригрозила Гройсману відставкою за підвищення ціни на газ

Вона заявила, що в уряді вже підготували нові тарифи.

Тимошенко пригрозила Гройсману відставкою за підвищення ціни на газ
Фото: Макс Требухов

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко запропонувала Верховній Раді відправити Кабінет Міністрів у відставку, якщо він ухвалить рішення про підвищення ціни на газ.

Про це Тимошенко сказала на засіданні погоджувальної ради.

"Я пропоную зареєструвати проект постанови про відставку уряду, щойно він прийме рішення про підвищення ціни на газ. І всі разом ми повинні будемо за це проголосувати", - заявила вона.

Голова фракції "Батьківщина" додала, що Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом уже підготував постанову про підвищення цін на газ для населення.

Нагадаємо, з липня 2017 року Україна перебуває в складному переговорному процесі з МВФ з приводу газового питання. Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може скласти від 30 до 60%, у зв'язку зі зростанням цін на міжнародних ринках, тоді як Кабмін вважає таке різке підвищення невиправданим.

Уряд мав підвищити ціну на газ для населення ще навесні, але не зробив цього. Згідно з низкою рішень уряду, дія спеціальних зобов'язань "Нафтогазу України" і обласних газопостачальних компаній постачати населенню і підприємствам теплокомуненерго природний газ без зміни поточних цін буде чинною щонайменше до 1 жовтня.

У серпні стало відомо про приїзд місії МВФ, а прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив про майбутнє підвищення ціни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram