ГоловнаПолітика

Гройсман заявив, що між Генпрокуратурою і митницею немає конфлікту

Прем'єр розраховує на співпрацю і взаємний контроль.

Гройсман заявив, що між Генпрокуратурою і митницею немає конфлікту
Фото: Влад Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не знає про будь-які конфлікти Генеральної прокуратури з керівництвом митниці.

Про це він заявив протягом робочої поїздки в Київську область у понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Про будь-які конфлікти мені не відомо", - заявив прем'єр.

При цьому Гройсман підкреслив, що розраховує на співпрацю, спільну роботу і взаємний контроль усіх правоохоронних органів у питанні боротьби з контрабандою.

"Це питання всієї правоохоронної системи, починаючи від Генпрокуратури, оскільки Генеральна прокуратура - процесуальний керівник будь-яких дій, пов'язаних із розслідуваннями злочинів", - додав він.

Нагадаємо, 22 серпня в.о. голови ДФС  Мирослав Продан відсторонив голову Одеської митниці Олександра Власова, у якого з-під носа вкрали 37 контейнерів з контрабандою. При цьому він уточнив, що розслідування розкрадання і арешт зазначеного товару здійснювали виключно співробітники ДФС. Він також заявив, що має підстави стверджувати про причетність до злочину співробітників ГПУ і звернувся з відповідною заявою до НАБУ.

Того ж дня прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що фігурант контрабандистського угруповання Сергій Сердюк не є працівником ГПУ, і оприлюднила сканкопію відповідного наказу.

Раніше Луценко закликав Гройсмана поміняти керівництво митниці.

У Генеральній прокуратурі готують кримінальну справу проти в.о. глави Фіскальної служби Мирослава Продана, що є наближеним до прем'єра Гройсману.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram