ГоловнаПолітика

У Раді стартував новий політичний сезон

Парубій розраховує ухвалити новий Виборчий кодекс і внести зміни до Конституції.

У Раді стартував новий політичний сезон
Фото: 112.ua

У Верховній Раді в понеділок почалося перше засідання погоджувальної ради після літніх канікул. Спікер Андрій Парубій визначив на ньому основні завдання на нову сесію. Серед них - прийняття бюджету, формування Центрвиборчкому і голосування за новий Виборчий кодекс, а також внесення змін до Конституції.

Про це передає кореспондент LB.ua.

"Усіх вітаю з початком нового політичного осіннього сезону... Я вважаю, щоб сформувати план роботи на кожен тиждень, ми повинні керуватися загальним планом роботи на сесію", - заявив він.

Спікер зазначив, що основними завданнями дев'ятої сесії до січня 2019 року мають стати питання безпеки, включаючи прийняття закону про СБУ, інформаційну безпеку.

"Також одним з важливих є бюджетний процес. Я мав розмову з прем'єр-міністром, щоб проект бюджету на 2019 рік був поданий у парламент вчасно [до 15 вересня]", - додав він.

Також голова парламенту закликав депутатів на новій сесії "вирішити блок виборчих питань", включаючи призначення нової ЦВК і новий Виборчий кодекс.

Парубій підкреслив, що нардепи муситимуть цієї осені обов'язково розглянути два законопроекти про скасування депутатської недоторканності. "Якщо будуть внесені пропозиції про внесення змін до Конституції в частині закріплення євроінтеграційного курсу України і членства в НАТО, заявляю, що я всіляко буду підтримувати ці ініціативи", - сказав він.

За його словами, вже завтра, у вівторок, у перший день роботи парламенту в пленарному режимі депутати розглянуть низку законопроектів про інформаційну безпеку. У середу - пакет законопроектів про ратифікацію міжнародних угод. У середу нардепи почнуть розглядати законопроект про бізнес-омбудсмена, щоб у четвер його прийняти в цілому.

Нагадаємо, дев'ята сесія Верховної Ради почнеться 4 вересня і завершиться 18 січня 2019 року.

Усього на дев'ятій сесії заплановано провести дев'ять пленарних тижнів, протягом яких передбачено дев'ять "годин запитань до уряду". Сім тижнів відведено для роботи в комітетах, ще п'ять тижнів - для роботи з виборцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram