ГоловнаПолітика

Порошенко спростував намір ввести воєнний стан

"Ми зможемо пройти воєнні випробування без введення обмежень демократії".

Порошенко спростував намір ввести воєнний стан
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення не вводити військовий стан пов'язане з небажанням обмежувати демократію в країні.

Про це він сказав у дискусійному клубу в ліцеї "Наукова зміна" в понеділок у Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

"Це для мене було дуже непросте рішення, прийняти його і захистити перед парламентом, про те, що ні, ми не будемо вводити воєнний стан, оскільки цінності демократії для нас не менш важливі, ніж цінності суверенітету. Я довіряю українській нації і народу, що ми зможемо пройти воєнні випробування без введення обмежень демократії", - повідомив він.

У липні лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, что Порошенко "хоче вводити воєнний стан і не проводити вибори взагалі".

Нагадаємо, в лютому 2014 року в.о. президента України Олександр Турчинов планував ввести воєнний стан у країні, проте не отримав підтримки решти політикуму.

У травні 2015 року Верховна Рада прийняла закон про правовий режим воєнного стану, який передбачає істотні обмеження прав населення під час війни. У тому числі йдеться про трудову повинність, заборону мітингів, примусове відчуження майна, можливу заборону діяльності політичних партій і громадських організацій, інтернування громадян Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram