ГоловнаПолітика

Полтораку подзвонив російський пранкер від імені Порошенка (оновлено)

Міністр не сказав нічого крамольного.

Полтораку подзвонив російський пранкер від імені Порошенка (оновлено)
Фото: Влад Мусиенко

У ніч на неділю, 2 вересня, російські пранкери (пранк - телефонне хуліганство, - ред.) намагалися спровокувати міністра оборони України Степана Полторака на ґрунті вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Про це йдеться на сайті Міноборони.

"Сьогодні опівночі російські пранкери зробили спробу спровокувати міністра оборони України висловитися з приводу останніх подій в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Під час розмови були сфабриковані голоси відомих людей", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в міністерстві, метою такої витівки було перекласти відповідальність за останні події в Донецьку на українських військових.

"Їх спробу було відразу ж викрито, і вони, на зрозумілій для них мові, були "відправлені у відповідному напрямку". Провокація не вдалася", - повідомили в Міноборони.

Оновлення. Скандальний російський пранкер Лексус (Олексій Столяров) підтвердив журналістам, що подзвонив міністрові оборони України Степану Полтораку, пише "Країна".

Пранкер уточнив, що спілкувався з ним за допомогою аудіо-робота, створеного на основі ролика з президентом Порошенком, де останній лається матом в розмові з приводу "5 каналу".

Лексус також пообіцяв найближчим часом викласти запис розмови з міністром. За його запевненням, дзвінок вдався.

"Полторак заїкався і виправдовувався, а коли ми йому запропонували написати заяву про відставку - він погодився. Коли він зрозумів, що наговорив, то вирішив відмитися, зробивши заяву. Тим гірше для нього, оскільки запис опублікується раніше", - заявив Столяров. 

Оновлення 18:44. Пізніше з'явився запис розмови, на якій Полторак не говорить нічого крамольного.

Дзвінок нібито був здійснений з борту літака Порошенка (31 серпня - 1 вересня президент перебував у США з приватною поїздкою і насправді використовував для цього рейсовий борт). Один з пранкерів, який представився ад'ютантом Президента, заявив, що у Вашингтоні в нього була зустріч з Куртом Волкером і той нібито зажадав відставки Полторака у зв'язку з "подіями в Донецьку".

На що Полторак відповів: "Заради бога".

Як відомо, з 1 січня 2019 року посада міністра оборони стане цивільною і Полтораку, як генералу армії, все одно доведеться її покинути.

Нагадаємо, пранкери Вован і Лексус пов'язані з російськими спецслужбами.

У липні 2018 року пранкери зателефонували голові СБУ Василю Грицаку, відрекомендувавшись ім'ям російського журналіста Аркадія Бабченка. Вони заявили, що журналіста побили в київському пабі через те, що він дивився футбольний матч Росія-Іспанія.

Восени 2016 року вони змогли провести розмову з президентом України Петром Порошенком під виглядом президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

2017 року вони намагалися зв'язатися з президентом Польщі Анджеєм Дудою під виглядом Порошенка, але спроба провалилася.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram