ГоловнаПолітика

Порошенко - кримчанам: «Ми вас ніколи не залишимо й нікому не віддамо»

«Крим - це Україна. Він є і буде українським».

Порошенко - кримчанам: «Ми вас ніколи не залишимо й нікому не віддамо»
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент України Петр Порошенко 1 вересня виступив зі зверненням до мешканців окупованих територій в ефірі «5 каналу» і запевнив, що Україна працює над звільненням жителів анексованого Криму і непідконтрольних територій Донбасу.

«Хочу запевнити: кожен день Україна й українці, ми думаємо про вас. Ми цінуємо вашу відданість Україні навіть під дулами автоматів, незважаючи на знущання окупантів. Я особисто дуже схвильований вашою сміливістю - розповідати про любов до України на камери. Я на все життя запам'ятав, як мене в Краматорську й Маріуполі запитували: «А ви нас не залишите? Ви звідси не підете?». Я тоді твердо пообіцяв, що ми будемо боротися за кожну п'ядь нашої землі», - цитує українського президента "Крым.Реалии".

Він нагадав, що зараз українські Збройні сили «захищають свободу України на лінії зіткнення», а «щоденна копітка робота дипломатів щодо посилення тиску на російського агресора наближає час, коли ми повернемо тимчасово окуповані території України».

«Я рішуче відкидаю всі розмови про те, що нібито захоплення Криму є вже завершеною справою. Історія, навпаки, вчить, що аншлюси не бувають довговічними. Крим - це Україна. Він є і буде українським. Я звертаюся до всіх наших людей, які зараз перебувають під російською окупацією. Ми день за днем працюємо над тим, щоб український прапор, український герб, українська влада повернулися на всі окуповані землі. Я і вся Україна - разом з вами. Ми вас ніколи не залишимо. Ніколи й нікому не віддамо», - наголосив Петро Порошенко.

Офіційно Росія анексувала Крим в України 18 березня 2014 року. Це стало першим випадком насильницької анексії території іншої держави і першим випадком силової зміни кордонів у Європі після 1945 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram