ГоловнаПолітика

Стан Балуха дуже погіршився, - Чийгоз

В'язня, який голодує, хочуть відправити в карцер.

Стан Балуха дуже погіршився, - Чийгоз
Фото: Крым.Реалии

Стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха, який 167-й день голодує в кримському СІЗО, значно погіршився. При цьому його обіцяють відправити в карцер.

Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

"Мені вночі повідомили, що Володимир Балух дуже погано почувається. Також сказали, що його хочуть відправити на яму", - написав Чийгоз у фейсбуці.

У коментарі Крым.Реалии Чийгоз пояснив, що йдеться про відправлення в карцер. Міністерство закордонних справ України напередодні зажадало від влади РФ негайно звільнити утримуваних у Росії та анексованому Криму українських політв'язнів Олега Сенцова й Володимира Балуха, які на знак протесту тримають голодування.

30 серпня віце-спікер Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що стан здоров'я засуджених російським судом українського активіста Володимира Балуха й українського режисера Олега Сенцова погіршується.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати її про стан здоров'я українських політв'язнів з наданням підтверджувальних медичних документів.

Раніше повідомлялося, що з початку голодування політв'язень Володимир Балух утратив близько 30 відсотків своєї ваги. Він продовжує безстрокове голодування, яке оголосив 19 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram