ГоловнаПолітика

ВККСУ не переймається через малу кількість кандидатів в Антикорупційний суд

Основний наплив бажаючих очікується ближче до крайнього терміну прийому документів.

ВККСУ не переймається через малу кількість кандидатів в Антикорупційний суд
Фото: Макс Требухов

Вища кваліфікаційна комісія суддів за три тижні отримала тільки 12 пакетів документів від кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду, але не переживає з цього приводу.

"Зібрати документи на конкурс дуже непросто. Адже кількість велика, а процес підготовки вимагає часу. Тому зараз ми не спостерігаємо їх шаленої кількості і це нормально", - пояснив голова ВККСУ Сергій Козьяков.

За його словами, суддям потрібно систематизувати і надати в ВККСУ практично всі свої рішення, адвокатам - переглянути всі справи, в яких вони представляли інтереси в судах, із запевненням цього факту. Також часу вимагає отримання окремих довідок - медичної або про несудимість.

"Зараз я не бачу причин для занепокоєння, адже понад півтори тисячі заяв про наміри взяти участь в конкурсах, які ми вже отримали, свідчать про інтерес юристів скористатися унікальним кар'єрним шансом стати суддями нових судів", - зазначив голова ВККСУ.

"Основну хвилю надходження документів ми очікуємо в останні дні їх прийому, тобто з 12 по 14 вересня. А з урахуванням того, що документи приймаються поштою, точну кількість учасників знатимемо через два тижні після кінцевої дати їх відправлення, тобто в кінці вересня", - зазначив Козьяков.

Нагадаємо, прийом документів на конкурс до Вищого антикорупційного суду відбуватиметься з 8 серпня по 14 вересня. У Вищий антикорупційний суд повинні призначити 39 суддів. У відборі кандидатів братиме участь Громадська рада міжнародних експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram