ГоловнаПолітика

Шимків вирішив повернутися в бізнес

"Ключові реформи та ініціативи запущено. Виконавши поставлені завдання, я вирішив повернутися у свою стихію".

Шимків вирішив повернутися в бізнес
Дмитрий Шимкив
Фото: Макс Требухов

Заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків, який звільнився, вирішив покинути держслужбу і повернутися в бізнес. Про це він повідомив у ході брифінгу в АП, а також на своїй сторінці у фейсбуці.

"Моєю метою була трансформація країни, управління змінами, сприяння системним реформам, побудова процесів і команд, запуск ініціатив і просування іміджу України у світі. Сьогодні ключові реформи та ініціативи запущено. І тому, виконавши поставлені завдання, я вирішив повернутися у свою стихію - бізнес", - написав Шимків.

Заступник глави АП нагадав, що прийшов на держслужбу 2014 року на запрошення Петра Порошенка, бо побачив можливість застосувати свій досвід менеджера з управління змінами для розвитку України.

"Я завжди позиціонував себе як політик-технократ і неодноразово відмовлявся від продовження політичної кар'єри на інших посадах", - пояснив Шимків.

Дмитро Шимків нагадав, що за 4 роки його роботи в АП за його активної участі була створена Національна рада реформ, запущені технології передачі мобільних даних 3G і 4G, розроблений план візової лібералізації з Євросоюзом, прийняті антикорупційні закони.

Також заступник голови АП працював над питаннями автоматичного відшкодування ПДВ, запуском системи електронних закупівель ProZorro, сприяв розвитку електронного документообігу та кібербезпеки, брав участь у розробленні стратегії сталого розвитку "Україна-2020", яка знайшла відбиток у рішеннях Президента, Кабміну і Верховної Ради.

Крім того, за сприяння Шимківа був запущений проект популяризації та вивчення англійської мови GoGlobal, до якого вдалося залучити велику кількість іноземних волонтерів. Заступник глави АП також брав активну участь у створенні інноваційних інструментів підтримки української культури. За його участю створено Український культурний фонд, створені фінансові стимули для українського кінематографа, посилено захист авторського права.

Дмитро Шимків також привітав Сергія Марченка з призначенням на посаду заступника голови АП.

Дмитро Шимків народився 28 вересня 1975 року у Львові. Він є одним з провідних фахівців у сфері інформаційних технологій з досвідом роботи в Україні, Західній Європі та США. До призначення в АП очолював представництво корпорації Microsoft в Україні.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram