ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав бойкотувати NewsOne

"Не очистимо інформаційний простір від російського впливу - втратимо Україну".

"Народний фронт" закликав бойкотувати NewsOne

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді понад рік тому вирішила, що її представники не будуть ходити на ефіри телеканалу NewsOne, і продовжує бойкот цього телеканалу.

Про це заявив нардеп цієї фракції Антон Геращенко, коментуючи інформацію про те, що Андрій Портнов отримав в управління телеканал NewsOne.

Він сказав, що антиукраїнська позиція цього телеканалу була очевидною вже давно, тому "зміна вивісок і прізвищ тих, хто там керує, не змінює суті того, хто цей телеканал зробив, кому він належить і навіщо його зробили".

"Якщо ми не очистимо інформаційний простір від російського впливу і впливу тих, хто грабував нашу країну і вже п'ятий рік переховується від правосуддя, то ми втратимо Україну. Фракція "Народний фронт" понад рік тому прийняла рішення про те, що її представники не будуть ходити на телеканал "NewsOne", і ми продовжуємо бойкот цього телеканалу. Ми закликаємо інші політичні сили проукраїнського, патріотичного табору бойкотувати телеканал "NewsOne" і не допомагати створювати враження, що це демократичний телеканал, який висловлює всі думки", - заявив він.

На думку народного депутата, виходом із цієї ситуації може стати прийняття Верховною Радою законопроектів про прозорість фінансування українських телеканалів, а також їхні витрати і доходи.

"Якщо цього не зробити, то Росія і її посіпаки зможуть вільно витрачати сотні мільйонів доларів на фінансування інформаційних кампаній проти нашої країни за рахунок непрозорості і непідконтрольності доходів і витрат телеканалів", - заявив Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram