ГоловнаПолітика

США передали поліції 11 мікроавтобусів Ford для КОРД

Поліцейський спецназ тепер працює в кожному місті.

У п'ятницю, 31 серпня, відбувся черговий випуск спецназівців КОРД, які отримали сертифікати про закінчення навчального курсу у відділі спеціальної та фізичної підготовки.

Як повідомляє прес-служба МВС, під час церемонії підрозділ отримав 11 нових мікроавтобусів Ford від США. Машини будуть працювати по всій території України. Тепер для забезпечення служби підрозділу КОРД працюють 30 мікроавтобусів.

"Для мене велика честь третій рік на цьому плацу вручати вам посвідчення після курсу спеціальної підготовки. Спасибі нашим партнерам Сполученим Штатам Америки за те, що вони нас підтримали і ми разом зробили цей проект. КОРД - це професіоналізм, це гідність. Будьте гідними", - сказав Аваков.

Серед основних завдань КОРД - затримання злочинців, злочинних угруповань, визволення заручників і проведення інших спеціальних операцій.

"На сьогодні немає жодного міста, де не працював би цей підрозділ. Зараз отримують сертифікати офіцери, які прийняли для себе непросте рішення - приєднатися до лав спецпідрозділу КОРД", - підкреслив голова Нацполіції.

Нагадаємо, в лютому 2015 року Верховна Рада підтримала законопроект про реформування Міністерства внутрішніх справ, згідно з яким усі спецпідрозділи МВС були об'єднані в єдиний силовий підрозділ КОРД (Корпус оперативно-раптового дії). Його створювали за аналогією з американським SWAT.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram