ГоловнаПолітика

Україна попросила продовжити роботу військових інструкторів з Канади

За три роки вони підготували майже вісім тисяч українських військових.

Україна попросила продовжити роботу військових інструкторів з Канади
Фото: president.gov.ua

Україна почала переговори з канадським урядом про продовження терміну перебування та розширення географії дії навчально-тренувальної місії операції UNIFIER.

Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна" повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Місію UNIFIER було розпочато 2015 року, продовжено 2017-го, і зараз вона офіційно розрахована до 31 березня 2019 року. Ми почали роботу з канадським урядом щодо продовження терміну перебування цієї місії в Україні, я думаю, що маємо добрі шанси", - сказав посол.

У рамках цієї операції Збройні Сили Канади допомагають нарощувати потенціал особового складу українських військ, щоб сприяти зусиллям України в підтриманні суверенітету, безпеки і стабільності. Термін її роботи - до кінця березня 2019 року. Станом на 2 серпня канадські інструктори підготували вже 7900 українських військових.

"Думаємо, як можна зробити цю програму навчання більш гнучкою і краще використовувати той факт, що до UNIFIER приєдналися Швеція і Данія", - повідомив Шевченко.

Дипломат також додав, що Україна і Канада активно ведуть переговори про постачання озброєння.

"У нас у розробці є кілька дуже важливих збройних контрактів. Один з них зараз фактично на фінішній прямій. Можу сказати, що мова йде про закупівлю снайперських гвинтівок з хорошою дальністю ураження, які дуже потрібні нашим військовим... Зараз контракт перебуває на стадії підписання експортної ліцензії", - поінформував посол.

Шевченко висловив надію, що днями формальну процедуру буде завершено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram