ГоловнаПолітика

СБУ викрила чиновника Пенсійного фонду в Київській області в розкраданні держкоштів

Підозрюваний відкривав на підставних осіб рахунки в одному з державних банків.

СБУ викрила чиновника Пенсійного фонду в Київській області в розкраданні держкоштів
Фото: www.ostro.org

Співробітники Служби безпеки викрили чиновника Головного управління Пенсійного фонду в Київській області в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах через підставних осіб і незаконні рахунки.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Встановлено, що чиновник відкривав на підставних осіб карткові рахунки в одному з державних банків. Зараз перевіряється інформація про можливе використання персональних даних мешканців тимчасово окупованих територій України.

"Шляхом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем Пенсійного фонду він вносив банківські реквізити та ідентифікаційні коди "одержувачів" в електронну базу даних пенсійних нарахувань. Після скоєння незаконних виплат він отримував готівку через мережу банкоматів", - повідомили в СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували факт зняття чиновником привласнених грошей.

За матеріалами СБУ Пенсійний фонд заблокував виплати пенсій на незаконно відкриті рахунки.

Чиновнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч.1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в липні 2018 року відбувся зсув графіка виплат пенсій у зв'язку з касовими розривами надходжень ЄСВ, який є головним джерелом поповнення ПФУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram