ГоловнаПолітика

Постпред Порошенка припустив, що в Криму можуть виготовляти хімзброю

Бабін заявив, що кримські заводи негативно впливають на екологію півдня Херсонщини.

Постпред Порошенка припустив, що в Криму можуть виготовляти хімзброю
Борис Бабин
Фото: Макс Требухов

Представник президента України в АР Крим Борис Бабін заявив, що на території окупованого півострова можуть виготовляти компоненти хімічної зброї.

Так він прокоментував "Укрінформу" ситуацію з екологією на півночі Криму, де 27 серпня стався викид невстановленої речовини.

Бабін повідомив, що екологічні проблеми, які виникають у результаті незаконної діяльності підприємств на півночі окупованого Криму, позначаються не тільки на жителях Армянська, а й жителях сусідніх із півостровом населених пунктів Херсонської області. "Ми будемо наполягати на тому, щоб нарешті почався відповідний екологічний моніторинг, щоб на підконтрольній території ми мали чітку оцінку розмірів екологічного лиха в результаті незаконної діяльності підприємств північного Криму", - сказав Бабін.

За словами Бабіна, викиди, які є причиною екологічного лиха на півночі Криму і в Херсонській області, продукує завод "Титан" в Армянську, а також содовий і бромистий заводи в Красноперекопську.

Він додав, що "Титан" виробляє лінію фарб, косметики, але відомо, що титан використовується і на корпусах підводних човнів і ракет, а продукція содового заводу використовується в скляній промисловості, щодо продукції бромистого заводу, то в радянські часи її, за окремими джерелами, використовували і для виробництва хімічної зброї.

"З урахуванням всіх відомих скандальних російських справ про використання хімічної зброї в Британії, я не виключаю того, що росіяни могли повернутися до виробництва компонентів хімічної зброї в Криму на відповідних підприємствах", - розповів Бабін.

Нагадаємо, що Росію підозрюють у застосуванні хімічної зброї для отруєння колишнього шпигуна-перекинчика Сергія Скрипаля та його дочки на території Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram