ГоловнаПолітика

Путін не відреагував на заяви 22 росіян про обмін на українців, - Денісова

Громадяни Росії, засуджені в Україні, просили повернути їх додому шляхом обміну на засуджених українців.

Путін не відреагував на заяви 22 росіян про обмін на українців, - Денісова
Фото: www.dyvys.in

Президент Росії Володимир Путін ніяк не відреагував на заяви засуджених в Україні російських громадян про обмін на українських політв'язнів. Про це сьогодні заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні ми зібрали 22 заяви тих, кого пропонуємо обміняти на наших "в'язнів Кремля", але на цей момент ще немає жодного повідомлення від президента Путіна про те, що він готовий обміняти і забрати своїх громадян Російської Федерації, які вже особисто звернулися до нього", - повідомила Денісова перед засіданням Кабінету Міністрів України в Києві в середу.

Омбудсмен зазначила, що Міністерство юстиції України готує списки всіх громадян РФ, які утримуються на території України за статтями про тероризм.

"Ми до них поїдемо і будемо їм пропонувати все ж написати такі заяви. Може, президент Путін і буде радий їх обміняти", - додала Денісова.

Нагадаємо, на початку серпня 22 громадян Росії, засуджених або підслідних в Україні, написали заяви на ім'я російського президента з проханням повернути їх у Росію шляхом обміну на українських в'язнів.

Російська сторона багато разів відмовляла Україні в обмін полоненими і продовжує ігнорувати практично всі звернення, що стосуються громадян України в місцях позбавлення волі.

Україна розраховує звільнити з російських і кримських в'язниць Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Євгена Панова, Валентина Виговського, Володимира Балуха, Олексія Сизоновича, Олексія Бессарабова, Дмитра Штиблікова, Володимира Дудка, Олександра Шумкова, Миколу Семену й інших політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram