ГоловнаПолітика

У будинку проукраїнської активістки в Сімферополі пройшов обшук (оновлено)

Обшук санкціоновано місцевим судом через "зв'язки з терористичною організацією".

Окупаційна влада Криму проводить обшуки в активістки Українського культурного центру в Сімферополі Ольги Павленко. Про це повідомляє правозахисна організація "Кримська солідарність" на своїй сторінці у Фейсбуці. Інформацію підтвердило також видання "Крим.Реалії".

Повідомляють, що обшуки санкціоновані місцевим судом, але їхня причина не оприлюднена. На місці присутній адвокат.

"Обшуку вона очікувала вже пару тижнів. Після того, як на початку серпня про її позицію і діяльність в УКЦ написали на сайті "Русская весна ". Їй дзвонили з невідомих номерів, не погрожували, а радше чинили психологічний тиск", - цитує видання анонімного знайомого Павленко.

Зазначають, що у квітні цього року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову і Ольгу Павленко викликав "на бесіду" старший помічник російського прокурора Сімферополя Олексій Пучков. Співробітника прокуратури цікавила робота Центру і випуск газети "Кримський терен". Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Оновлення. Активістку Українського культурного центру в Криму Ольгу Павленко підозрюють у зв'язках із забороненим в Росії "Правим сектором". Про це повідомила Павленко після обшуку.

"Начебто якась "терористична група" з України готувала в Криму замах на вбивство людини. І мене підозрюють у зв'язках із цією групою, яка в Росії заборонена, - це "Правий сектор", - розповіла Павленко.

Співробітники ФСБ вилучили в активістки телефони і зошити із записами, а також скопіювали інформацію з особистого комп'ютера. Її не затримали, проте тепер вона повинна приїхати до управління Слідчого комітету для надання свідчень.

Нагадаємо, активісти Українського культурного центру в Криму 26 серпня 2017 року презентували перший експериментальний випуск видання "Кримський терен" українською та російською мовами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram