ГоловнаПолітика

Кремль докладе всіх зусиль, щоб перекроїти Мінські угоди, - Порошенко

Президент вважає, що зупинити Росію можуть міжнародна ізоляція, санкції і летальна зброя.

Кремль докладе всіх зусиль, щоб перекроїти Мінські угоди, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко переконаний, що влада Російської Федерації зробить усе можливе, щоб домогтися ослаблення введених проти них санкцій і змінити зміст Мінських угод на свою користь. Про це голова держави заявив сьогодні на зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних установ України.

"Можете не сумніватися, що Кремль не буде шкодувати сил для того, щоб перекроїти логіку Мінських угод, дискредитувати нашу миротворчу ініціативу для Донбасу і підірвати політику невизнання окупації Криму для того, щоб перекласти відповідальність на Україну і домогтися ослаблення санкцій", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що "знайдеться чимало тих, хто буде радий підіграти Москві". У цьому контексті він висловив переконання, що нинішній світ не має жодних гарантій того, що ця позиція буде твердою".

Голова держави констатував, що офіційний Київ змушений чітко артикулювати, що будь-які поступки Кремлю без відновлення територіальної цілісності України в повному обсязі - це прямий удар по міжнародному праву і демократії авторитаризмом і мілітаризмом, "це запрошення потенційних диктаторів для того, щоб спробувати сформувати свою фортуну облаштування кривавих танців на кістках невинних".

"Москву зупинять тільки ефективна міжнародна солідарність, санкції, міжнародна ізоляція і надане нам летальне озброєння", - підсумував голова держави.

Нагадаємо, раніше сьогодні Порошенко повідомив про скликання спеціального засідання РНБО для створення плану протидії Росії в акваторії Азовського моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram