ГоловнаПолітика

МВС продовжить співпрацю з Францією, зокрема за контрактом Airbus, - Гончаров

Міністерство гостро відреагувало на коментарі посла України в США.

МВС продовжить співпрацю з Францією, зокрема за контрактом Airbus, - Гончаров
Фото: Макс Требухов

МВС України продовжує співпрацю з Францією, зокрема з вертолітного контракту з Airbus Helicopters. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, повідомляє прес-служба відомства.

Гончаров відповів на заяву посла України в США Валерія Чалого, котрий поставив під сумнів необхідність співпраці в цій сфері із Францією.

"МВС України здивований коментарем Посла України в США В.Чалого щодо міжурядового цивільного контракту про створення системи авіаційної безпеки та захисту МВС у співпраці з французькою компанією Airbus Helicopters. Кредитна угода про закупівлю вертольотів насамперед для санітарних, рятувальних, наглядових цивільних місій МВС є взаємовигідною. Вона була схвалена Президентом України, урядами України та Франції і ратифікована парламентом нашої країни", - зазначив Гончаров.

Крім безпосередньої закупівлі Україною 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters, за умовами контракту французька сторона готуватиме технічний персонал, навчатиме пілотів і створить новий сервісний центр для обслуговування авіапарку.

"Досі в Україні не існувало єдиної служби, яка б комплексно, якісно та оперативно здійснювала аеромедичну евакуацію, проводила рятувальні операції, підтримувала громадський порядок, охороняла державний кордон і стежила за безпекою на дорогах. У нас буде можливість евакуювати хворих і травмованих, а також осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях", - зазначив чиновник.

"Ніщо не заважає українським дипломатам активізувати співпрацю саме у військовій сфері з нашими стратегічними партнерами, особливо таким надійним союзником як США. Але ставити під сумнів уже укладені двосторонні угоди з іншими країнами не є продуктивною позицією дипломата, особливо - якщо це не є сферою його компетенції та відповідальності", - додав Гончаров.

Нагадаємо, 14 липня, у Кабінеті міністрів України відбулася церемонія підписання контракту з французькою компанією Airbus Helicopters на постачання 55 вертольотів для Міністерства внутрішніх справ. Перші вертольоти мають надійти в Україну до кінця року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram