ГоловнаПолітика

СБУ затримала сімох "телефонних терористів"

Зловмисників затримано в різних областях.

СБУ затримала сімох "телефонних терористів"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали сімох "телефонних терористів" у різних регіонах України, інформує прес-центр СБУ.

Як зазначають, у Хмельницькому затримали місцевого жителя, який "замінував" одну з банківських установ міста. У Миколаївській області затримали чоловіка, який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, повідомив про підготовку теракту. Ще одного псевдомінера викрили в Дніпрі - неповнолітній зловмисник повідомляв про "замінування" школи. Крім того, в Одесі правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати мішки з вибуховою речовиною.

Крім того, в Одесі чоловік також повідомляв про мінування гаража однієї з шкіл міста. Ще один зловмисник повідомляв про "замінування" залізничного вокзалу.

"Ще один анонім "зі стажем" під дією алкоголю погрожував підірвати один з райвідділів поліції (в Одеській області, - ред.). Ним виявився місцевий бездомний, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за "мінування" супермаркету, спортмайданчика й інтернет-кафе", - йдеться в повідомленні.

Служба безпеки вкотре нагадує, що, незалежно від мотивів "телефонних терористів", їхні дії карають позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може бути засуджений на термін від чотирьох до восьми років. "Телефонним анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їхніх протиправних дій.

Нагадаємо, з початку 2018 року в поліцію надійшло понад 1,5 тисячі неправдивих повідомлень про замінування. У той самий час за весь 2017 рік було зареєстровано 700 таких повідомлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram