ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв назвати "цікаві прізвища" тих, хто займався контрабандою лісу

"Ми прикрили два клани, які займалися всіма потоками контрабанди в Україну".

Гройсман пообіцяв назвати "цікаві прізвища" тих, хто займався контрабандою лісу
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв назвати прізвища і посади контрабандистів, які вивозять з країни ліс.

"Я думаю, упродовж наступного місяця оприлюднимо цікаві прізвища тих, хто займався контрабандою лісу, і багато іншої інформації", - заявив він на брифінгу в Луцьку.

Гройсман також укотре висловив повну підтримку в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану, проти якого в Генеральній прокуратурі готують кримінальну справу.

"Ми прикрили два наймогутніші клани, які займалися всіма потоками контрабанди в Україну. Це постійна боротьба, в якій ми повинні перемогти. Я зайняв цю позицію і буду її тримати. І дуже добре, що є такі керівники, як Продан, який сказав, що буде виконувати це завдання як завдання честі, незважаючи на те, що на нього і його родичів уже тиснуть", - заявив прем'єр.

Гройсман також зазначив, що дав доручення Міністерству внутрішніх справ, Державній аудиторській службі та Національній поліції сприяти розслідуванню НАБУ щодо заяви Продана з приводу контрабанди інших товарів, у тому числі контейнерів Амінєва-Сердюка, які було арештовано, а потім украдено з території Одеської митниці.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що контрабанда лісу сягнула обсягів 6-8 млрд гривень на рік, і анонсував тотальну перевірку лісгоспів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram