ГоловнаПолітика

Постпред Порошенко в Криму закликав покарати екіпаж російського судна в Херсоні за недопуск екоінспекції

Судно Mekhanik Pogodin заблоковано в порту Херсона на три роки.

Постпред Порошенко в Криму закликав покарати екіпаж російського судна в Херсоні за недопуск екоінспекції
Фото: EADaily

Екіпаж затриманого в Херсоні російського судна Mekhanik Pogodin, який не допустив на борт українську екологічну інспекцію, повинен понести відповідальність за перешкоджання роботі посадових осіб.

Про це заявив представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, повідомляє Крым.Реалии.

«Територія торгового судна, яке перебуває в портах і у внутрішніх водних шляхах України, не є територією Російської Федерації. Екологічна інспекція повинна вжити заходів адміністративного впливу, тому що це перешкоджає їх роботі», - зазначив постпред.

«Мені дивно чути, що в українському порту перебуває російський капітан, який дозволяє собі нехтувати законами України - у нас там і поліція, і прикордонники, і інші структури ... Уявіть собі зворотну ситуацію, коли капітан українського танкера дозволяв би собі таке в Ростові: на скільки років би він уже сів?» - підсумував Бабін.

За даними оператора судна, екіпаж судна Mekhanik Pogodin не пустив на борт екологічну інспекцію, яка збиралася перевірити скаргу про забруднення води навколо танкера. Моряки зіслалися на те, що їх судно нібито вважається територією Росії. Заступник постійного представника президента України в АРК Ізет Гданов назвав такі дії екіпажу незаконними і пообіцяв, що інспекція спробує потрапити на судно вдруге.

Раніше Гданов повідомив, що російське судно Mekhanik Pogodin, внесене в український списку санкцій і перебуває в порту Херсона, заблоковане там на три роки. Танкер був офіційно затриманий 13 серпня.

Пізніше український омбудсмен Людмила Денісова розповіла, що на судні перебуває 12 членів екіпажу, включаючи капітана, які є громадянами Росії.

Денісова нагадала, що судно перебуває під українськими санкціями як майно, яке, за попередніми даними, належить компанії ВЕБ «Лізинг», яка внесена до списку санкцій 26 липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram