ГоловнаПолітика

СБУ має докази причетності Росії до замаху на Бабченка, - Грицак

Організатор замаху підписав угоду зі слідством.

СБУ має докази причетності Росії до замаху на Бабченка, - Грицак
Фото: Lb.ua

Служба безпеки України має достатньо доказів російського сліду в справі про організацію вбивства опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка і надасть їх у суді.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє Укрінформ.

"Російський слід, російські гроші, все в цій справі буде, і я думаю, що ви (журналісти) будете мати можливість переконатися в цьому під час слухання справи в суді", - сказав він.

Грицак наголосив, що організатор вбивства Бабченка Борис Герман підписав угоду зі слідством.

"Герман дійсно підписав угоду зі слідством. Встановлена його вина. Встановлено й інші особи, причетні до цього злочину", - сказав Грицак.

Він висловив переконання, що найближчим часом відбудуться судові слухання.

У той же час Грицак додав, що Служба безпеки, слідчі СБУ приймають подальші заходи для того, щоб встановити всіх причетних до замовлення цього злочину.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою Бориса Германа, якого слідство називає організатором замаху.

Смерть Бабченка була інсценована в Києві в кінці травня. Після "вбивства" правоохоронні органи затримали підозрюваного в організації замаху - Бориса Германа. На суді Герман назвав людину, яка в фонді Путіна відповідає за теракти в Україні. Це людина з ім'ям В'ячеслав Пивоварник. Йому заочно повідомили про підозру.

15 червня СБУ розповіла про нового фігуранта справи про замах на Бабченка - "громадянина Т."- який, за даними відомства, керував групою осіб, готував замах на Бабченка. Ним виявився Тарас Стельмашенко. Адвокат Германа стверджує, що його підзахисний не знайомий з Стельмашенком.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 1 червня повідомив, що інсценування вбивства Бабченка допомогло слідству отримати список з 47 потенційних жертв, на яких планувався замах. Серед них, за даними ГПУ, була велика кількість журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram