ГоловнаПолітика

Харків'янина Стешенка кримський суд засудив до двох років колонії-поселення

Громадянина України звинувачують у підпалі будинку муфтія.

Харків'янина Стешенка кримський суд засудив до двох років колонії-поселення
Фото: vesti.ru

У Криму харків'янина Олександра Стешенка засудили до двох років позбавлення волі. Відбувати покарання Стешенко буде в колонії-поселенні, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на прес-службу ФСБ Росії по Криму і Севастополю.

Підконтрольний РФ Центральний районний суд Сімферополя визнав Стешенка винним у підпалі будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєва. Під час слідства Стешенко повністю визнав свою провину, стверджують силовики. Кримінальну справу за ч. 2 ст. 282.1 КК Росії (створення екстремістського угруповання) щодо Стешенка після "каяття" закрито.

16 квітня співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму спочатку підтвердили те, що зниклий на адмінкордоні харків'янин Олександр Стешенко перебуває в них, але через кілька годин почали спростовувати навіть факт його в'їзду на територію республіки.

23 квітня МЗС України направило ноту уряду РФ з вимогою повідомити причини затримання та місце перебування громадянина України Стешенка. Як підставу затримання окупанти вказали проблему з фотографією в паспорті, хоча до цього інциденту Стешенко неодноразово подорожував з цим паспортом, у тому числі до Криму.

Нагадаємо, після анексії Криму ФСБ Росії проводить на півострові регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії політично мотивованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram