ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування щодо колишньої верхівки Луганської області

Серед звинувачуваних - колишній нардеп, екс-голова облради і колишній мер Луганська.

Суд дозволив заочне розслідування щодо колишньої верхівки Луганської області
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд Києва на прохання Генпрокуратури дозволив заочне розслідування щодо колишнього народного депутата Сергія Горохова, голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, мера Луганська Сергія Кравченка і його першого заступника Маноліса Пілавова.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Підозри їм були пред'явлені ще в кінці 2016 року в рамках розслідування справи колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

За даними ГПУ, всі вони зараз перебувають в розшуку і підозрюються в державній зраді, спробі змінити кордони України, створенні терористичної організації "ЛНР" і пособництві в захопленні будівлі СБУ в Луганській області.

Як повідомлялося, 20 липня Генпрокуратура подала в суд клопотання про дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо екс-нардепа та колишніх державних посадовців Луганщини, які були спільниками голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Горохів, Голенко, Харін, Кравченко і Пілавов підозрюються в:

  • пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України);
  • вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110 КК України);
  • організаційному і іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України);
  • державній зраді, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: надання іноземній організації і його представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч.1 ст. 111 КК України, карається позбавленням волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років).

ГПУ отримала постанови слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Кримінальне провадження щодо Єфремова, який утримується під вартою, розглядається в Старобільському районному суді Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram