ГоловнаПолітика

Верховний Суд відхилив скаргу НАБУ на догану Холодницькому

"Право на таке оскарження має тільки прокурор, діяльність якого оскаржується".

Верховний Суд відхилив скаргу НАБУ на догану Холодницькому
Фото: Макс Левин

Верховний суд відмовив Національному антикорупційному бюро в розгляді позову на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про винесення догани керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Про це повідомила прес-служба суду в Фейсбуці.

У прес-службі суду пояснили, що підлягають оскарженню ті рішення КДКП, які були прийняті за результатами дисциплінарного провадження, і право на таке оскарження має тільки прокурор як суб'єкт цього дисциплінарного провадження, діяльність якого оскаржується.

Суд зазначив, що в розумінні норм закону № 1697-VII НАБУ в разі незгоди з рішенням КДКП може при наявності дозволу КДКП оскаржити таке рішення тільки у Вищій раді правосуддя. З цього випливає висновок, що НАБУ не має права на оскарження рішення, прийнятого КДКП за результатами розгляду такої скарги. Таке рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку у Великій палаті Верховного суду.

Нагадаємо, НАБУ подало позов до Верховного суду на КДКП з вимогою скасувати догану Холодницькому. НАБУ просило визнати протиправним та скасувати рішення комісії про догану Холодницькому, а також зобов'язати комісію розглянути заяву про наявність дисциплінарного проступку у діях керівника САП і відповідні матеріали дисциплінарного провадження.

Нагадаємо, КДКП оголосила догани Холодницькому 26 липня 2018 року. Рішення пов'язане з записами прослуховування, що було встановлено в кабінеті голови САП. Директор НАБУ Артем Ситник говорив, що Холодницький тиснув на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ. Антикорупційний прокурор всі звинувачення заперечує. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

Після засідання КДКП Холодницький пішов у тривалу відпустку і повернеться тільки в середині вересня.

16 серпня стало відомо, що НАБУ оскаржило догану Холодницькому у Верховному суді. Проте, 17 серпня генпрокурор Юрій Луценко підписав догану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram