ГоловнаПолітика

Луценко закликав Гройсмана змінити керівництво митниці

"Якщо зараз призначили чергового виконувача обов'язків, то це нічого не вирішує".

Луценко закликав Гройсмана змінити керівництво митниці
Фото: Макс Треубхов

Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав прем'єр-міністра Володимира Гройсмана змінити керівництво митниці.

"Я його не публічно закликав змінити команду на митниці. Тепер я роблю у вас це публічно. Я вважаю, що в країні, у якій три роки немає керівника митної служби, не може бути порядку на митницях. Я вважаю, що якщо зараз призначили чергового виконувача обов'язків, то це нічого не вирішує. Оскільки того самого дня, коли його призначили, на його митниці виявили мільйони "контрабаса", - сказав він в інтерв'ю "Українській правді".

Гройсман вважає, що митниця входить до трійки головних джерел для корупції. Два інші - це видача дозволів на користування надрами та управління державними підприємствами.

"З мого погляду, уряд зараз має відновити юридичну особу Державну митну службу, друге - оголосити конкурс, призначити людину, що володіє публічною довірою. Далі потрібно спрацювати, як спрацювала Національна поліція, тобто набрати нову митну службу", - сказав Луценко.  

Генпрокурор пропонує принаймні вибрати на конкурсі нових керівників постів.

Далі він пропонує відновити аналітичні центри та провести "серйозну роботу з відомими всім контрабандистськими сім'ями".

Генеральний прокурор наголосив, що має персональні претензії до в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

"Поки я озвучую претензії до багатьох випадків щодо контрабанди, які допустили його підлеглі. Але нині я працюю у справі, в якій у мене є претензії до нього персональні. У той момент, коли я добуду достатньо доказів, зроблю процесуальне рішення", - заявив Луценко.

Нагадаємо, на початку липня Кабінет міністрів призначив в.о. заступника голови ДФС із митного напряму Віктора Кривицького.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram