ГоловнаПолітика

Російські тюремники готові почати примусове годування Сенцова

"У федеральної служби виконання покарань є свій регламент".

Російські тюремники готові почати примусове годування Сенцова
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

ФСВП почне примусово годувати українського політув'язненого режисера Олега Сенцова, якщо його відмова від їжі буде загрожувати його життю. Про це повідомив відповідальний секретар Громадської спостережної комісії Москви Іван Мельников, пише "Интерфакс".

"100 днів голодування - це дуже складно, він (Сенцов), звичайно, повинен вживати суміші, інакше б уже помер. У Федеральної служби виконання покарань є свій регламент, і якщо його життю загрожуватиме небезпека, то його будуть годувати примусово", - сказав Мельников.

"Я не вважаю, що голодування - це ефективний спосіб відстоювання своїх прав, це тільки шкодить здоров'ю. Але потрібно розуміти, що Сенцов у цьому випадку йде на принцип", - сказав відповідальний секретар ГСК.

Сьогодні 100-й день від початку голодування, яке Сенцов почав 14 травня. Вимога режисера - звільнити всіх політв'язнів українців, утримуваних у Росії.

Російська сторона багаторазово ігнорувала всі звернення української влади й омбудсмена щодо обміну українців на ув'язнених в Україні росіян або будь-які інші умови звільнення Сенцова. Сьогодні і завтра в Мінську під час переговорів тристоронньої контактної групи знову порушуватимуть тему обміну полоненими, включаючи політв'язнів громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram