ГоловнаПолітика

Організатор замаху на Бабченка визнав провину, - ЗМІ (оновлено)

Підозрюваний Борис Герман почав співпрацювати зі слідством.

Організатор замаху на Бабченка визнав провину, - ЗМІ (оновлено)
Фото: Мой Мир

Підозрюваний в організації вбивства опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман визнав свою провину і пішов на співпрацю зі слідством. Про це повідомляє "Цензор.нет" з посиланням на кілька джерел.

Умови цієї угоди джерела не розкривають.

Адвокат Германа Євген Солодко відмовився коментувати цю інформацію, посилаючись на те, що підписав зобов'язання про нерозголошення інформації.

Оновлення. Генеральний прокурор Юрій Луценко на прес-конференції у вівторок підтвердив, що Герман співпрацює зі слідством.

"Дійсно, Герман і його захист пішли на підготовку угоди і працюють у цьому контексті з нашими співробітниками. Але суд ще не затвердив цієї угоди. У своїх свідченнях пан Герман фактично підтверджує версію, яку йому висунуло наше слідство. У тому числі прямо вказує на представника Російської Федерації, який передавав гроші і вказував, як ними розпоряджатися", - сказав він.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою Бориса Германа, якого слідство називає організатором замаху.

Смерть Бабченка було інсценовано в Києві наприкінці травня. Після "вбивства" правоохоронні органи затримали підозрюваного в організації замаху - Бориса Германа. На суді Герман назвав людину, яка в фонді Путіна відповідає за теракти в Україні. Це людина на ім'я В'ячеслав Пивоварник. Йому заочно повідомили про підозру.

15 червня СБУ розповіла про нового фігуранта справи про замах на Бабченка - "громадянина Т." - який, за даними відомства, керував групою осіб, що готувала замах на Бабченка. Ним виявився Тарас Стельмашенко. Адвокат Германа стверджує, що його підзахисний не знайомий зі Стельмашенком.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 1 червня повідомив, що інсценування вбивства Бабченка допомогло слідству отримати список із 47 потенційних жертв, на яких планувалися замахи. Серед них, за даними ГПУ, була велика кількість журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram