ГоловнаПолітика

У суді над Насіровим зачитали ще 24 сторінки звинувачення, залишилося 490

САП поскаржилася на постійні заяви, клопотання і скарги захисту.

У суді над Насіровим зачитали ще 24 сторінки звинувачення, залишилося 490
Фото: Макс Требухов

У Шевченківському районному суді Києва 20 серпня відбулося засідання у справі колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Як повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на ньому Насірову відмовили в скасуванні арешту 50 тисяч доларів і зачитали ще 24 сторінки обвинувального акта.

Загалом він складається з 774 сторінок, поки що зачитали тільки 284 з них.

"На жаль, через постійні заяви, клопотання, скарги і т.д. і необхідність їх розгляду суд постійно скорочує час, виділений на зачитування обвинувального акта", - заявили в САП.

Насірову закидають зловживання владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України) та службове підроблення (ч.1 ст.366 КК).

За версією слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, впродовж 2015 року Насіров прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Окрім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років. Потерпілою стороною виступає компанія "Укргазвидобування".

Насірова судять з кінця 2017 року, але поки що не дійшли навіть до середини обвинувального акта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram