ГоловнаПолітика

У МЗС засудили розгром на будівництві храму УГКЦ у Білій Церкві

Міністерство розглядає цю атаку як посягання на свободу совісті та віросповідання всіх громадян.

У МЗС засудили розгром на будівництві храму УГКЦ у Білій Церкві
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

У Міністерстві закордонних справ України засудили дії групи зловмисників, які в ніч з 17 на 18 серпня в місті Біла Церква Київської області повалили бетонний паркан на місці будівництва храму Різдва Христового - першого в місті храму Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

У коментарі прес-центру МЗС підкреслюється, що такі дії шкодять державному авторитету і мають на меті розпалити міжрелігійну ворожнечу.

"Засуджуючи ці протиправні дії, які шкодять міжнародному авторитету нашої держави, МЗС України висловлює протест і виступає категорично проти подібних проявів розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Очевидно, що метою цієї протиправної дії є посіяти страх і невпевненість не тільки серед греко-католиків, але і серед вірян інших конфесій", - йдеться в документі.

У прес-службі додали, що Міністерство розглядає цю атаку як посягання на свободу совісті та віросповідання всіх громадян.

У Міністерстві висловили переконання в тому, що правоохоронні органи дадуть належну оцінку інциденту і вживатимуть всіх необхідних заходів для притягнення замовників і виконавців злочину до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram