ГоловнаПолітика

Львівському поліцейському, якого поранив член С14, виділили квартиру

Капітан переніс операцію і чекає на ще одну.

Львівському поліцейському, якого поранив член С14, виділили квартиру
Фото: npu.gov.ua

Глава Національної поліції Сергій Князєв нагородив пістолетом поліцейського Володимира Костомаху, який дістав ножове поранення під час затримання графітчиків у Львові 17 серпня. Оперуповноважений також отримає службове житло.

Про це йдеться на сайті поліції.

Капітан Костомаха служить з 2011 року. Тричі був на Донбасі в складі зведених загонів, є учасником бойових дій.

17 серпня у Львові його поранив ножем член С14 Маркіян Вербовий, який робив на паркані трафаретні написи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

"Порушники знали, що ми поліцейські. Оскільки ми кілька разів кричали, що ми поліція", - стверджує поліцейський.

Тепер він перебуває на лікуванні, йому зробили операцію і робитимуть ще одну. Курс лікування триватиме близько шести місяців.

Ще двоє львівських поліцейських Галицького відділу, які брали участь у затриманні, отримали від Князєва нагрудні знаки "За відвагу в службі".

Нагадаємо, вночі 17 серпня активісти С14 у Львові малювали трафаретні написи "Хто замовив Катю Гандзюк?». Під час нанесення чергового напису їх затримали співробітники поліції, один з них дістав ножове поранення.

За версією С14, поліцейські не представилися і не мали поліцейської символіки.

31 липня в Херсоні співробітницю міськради й активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Поліція порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram