ГоловнаПолітика

Влада України опрацьовує питання призначення Радміну Криму

Для цього знадобляться зміни до Конституції.

Влада України опрацьовує питання призначення Радміну Криму
Изет Гданов
Фото: Радио Свобода

Влада України опрацьовує питання призначення нової Ради міністрів Криму, яка працюватиме у вигнанні до моменту деокупації півострова.

"Відповідно до Конституції, у АРК є особливий статус, прем'єр-міністр і Рада міністрів. Призначає прем'єр-міністра Верховна Рада АРК за погодженням з Президентом. На цей момент у нас де-факто немає органу виконавчої влади у зв'язку з окупацією, а нам він необхідний, щоб опрацьовувати галузеві програми з деокупації і реінтеграції Криму, а також щоб після деокупації ми могли без зволікання гарантувати безпеку наших громадян і контроль території. Як ми зможемо це зробити, якщо ми зможемо відразу призначити прем'єр-міністра і Раду Міністрів, тому що так звана сьогоднішня Верховна Рада нелегітимна?" - заявив у понеділок перший заступник постійного представника Президента в Криму Ізет Гданов.

Гданов додав, що представництво розробляє механізм зміни порядку призначення прем'єра Радміну з виключенням з цього процесу Верховної Ради Криму. Для цього знадобиться зміна Конституції України.

"Ми опрацьовуємо питання про механізм призначення органів виконавчої влади Криму ... Ми повинні пропрацювати окремий механізм призначення, який дозволить, наприклад, Президентові України, призначити прем'єр-міністра, який сформує Раду Міністрів, щоб ми відразу після деокупації могли забезпечити державний контроль на території Криму", - сказав він.

Нагадаємо, що останнім прем'єр-міністром Криму був Анатолій Могильов.

27 лютого 2014 року депутати Верховної Ради Криму під тиском озброєних російських окупантів проголосували за припинення повноважень Ради міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram