ГоловнаПолітика

Джемілєв передав президенту Туреччини особисте послання Порошенка

Зміст послання не уточнюється.

Джемілєв передав президенту Туреччини особисте послання Порошенка
Фото: пресс-служба Порошенко

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв передав президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану особисте послання від глави української держави Петра Порошенка.

Про це повідомив народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Змісту послання він не уточнив.

Водночас Чубаров розповів, що Джемілєв зустрівся з Ердоганом 18 серпня в Анкарі під час з'їзду керівної Партії справедливості і розвитку, лідером якої і є турецький президент.

Чубаров додав, що російську делегацію на з'їзді очолював голова Державної думи В'ячеслав Володін. У її складі був обраний від анексованого Росією Криму депутат Руслан Бальбек.

"Оскільки турецька сторона не давала попередньої згоди на включення до складу делегації Росії, запрошеної на з'їзд, кримського колаборанта Руслана Бальбека, небажаний "гість" не був допущений на з'їзд. Замість урочистого залу, де проходив з'їзд AKP, прислужника російських окупантів Руслана Бальбека провели до посольства Росії, де він зможе дочекатися часу вильоту делегації Держдуми в Москву", - написав Чубаров на своїй сторінці у Facebook.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив готовність боротися за звільнення українських політв'язнів, які голодують, перебуваючи в Росії та анексованому нею Криму.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram