ГоловнаПолітика

Тука виступив проти Громадської ради при МінТОТ

"Це гра в псевдодемократію".

Тука виступив проти Громадської ради при МінТОТ
Георгій Тука
Фото: Микола Лазаренко

Заступник глави Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що необхідності в роботі Громадської ради при міністерстві немає.

"Це абсолютно недієвий атавізм і гра в псевдодемкратію, не більше того. Це схоже на інститут радників, який свого часу при Януковичі трансформувався у "смотрящих". Ось ми пройшли в Міністерстві через схожу процедуру. Була така персона, яку одна з народних депутаток хотіла зробити "кишеньковою смотрящою"", - сказав Тука в ефірі Громадського.

"Що таке дорадчий орган? Я звик брати на себе персональну відповідальність за всі рішення. І мені байдужі будь-які поради", - додав Тука.

Вибори до громадської ради при МінТОТ відбулися 1 серпня, за результатами голосування в громадську раду увійшли 26 представників громадських організацій.

Результати виборів не визнали 25 громадських організацій. До заяви з вимогою не затверджувати персональний склад Громадської ради приєдналися "Схід-SOS", "Донбас-SOS", Луганська обласна громадська правозахисна жіноча організація "Чайка" та інші.

Близько 10 громадських організацій покинули залу голосування, щоб продемонструвати свою незгоду.

24 січня 2017 року кандидати в громадську раду при Міністерстві з питань окупованих територій влаштували бійку.

До складу Громадської ради при міністерстві можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які здійснюють свою діяльність та у статуті (положенні) яких передбачені завдання і визначені цілі, що стосуються питань, пов'язаних з окупованою територією, гуманітарною допомогою громадянам цих територій, захистом їхніх прав та іншим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram