ГоловнаПолітика

Російський телеканал показав, як полонений журналіст Асєєв зізнався в шпигунстві

Бойовиків підозрюють у вибиванні зізнання з полоненого.

Російський державний телеканал «Росія 24» показав утримуваного угрупованням «ДНР» донецького журналіста Станіслава Асєєва, який працював під псевдонімом Васін, повідомляють Новини Донбасу.

У 14-хвилинному репортажі розповідається, що він був затриманий «ДНР» за підозрою у «шпигунстві».

«Стаття, за якою мене звинувачують за законодавством «ДНР» - «шпигунство», то у цьому випадку так, ці звинувачення я визнаю, я їх не заперечую і цілком відкрито говорю, що дійсно я працював на Головне управління розвідки України», - заявив він у інтерв'ю.

Розмова Асєєва з кореспондентом «Росія 24» проходив в бібліотеці імені Крупської в Донецьку.

Також були показані кадри перебування Асєєва в камері. Крім того, було показано, як Асєєва в наручниках привезли на автомобілі. Після цього його супроводжував чоловік у чорній масці.

Колишній депутат і знайомий Асєєва Єгор Фірсов стверджує, що кадри в тюрмі - постановочні, а до зйомки полоненого журналіста змусили.

"Бойовики вибили у Стаса визнання в шпигунстві і співпраці з розвідкою. Йому присвятили цілу передачу на каналі "Росія 24". Там є весь набір фейків і штампів та щоденники, і шпигунство, і участь в батальйоні, і київські куратори. Таке враження, що Стаса змусили зізнатися в усьому, що тільки можна собі уявити ... Голос, що тремтить, руки, які вже за звичкою тримаються "як в наручниках" ... постановочні кадри, де він їсть, а на столі пляшка боржомі і бульбашки з ліками. Сподіваюся, що ніхто не сприйме цей фейк всерйоз, оскільки це очевидна, і як я писав раніше, спланована постановка», - написав він на сторінці в Facebook.

27-річний журналіст Станіслав Асєєв (публікувався під псевдонімом Васін) пропав 2 червня 2017 року на території, контрольованій бойовиками ОРДО. 11 червня 2017 року Служба безпеки України підтвердила його зникнення, а 28 липня російська сторона повідомила, що він утримується на окупованій території Донецької області, де проти нього порушено кримінальну справу.

На початку липня 2018 року Асєєв, за інформацією, яку отримав його колишній однокурсник, народний депутат Єгор Фірсов, оголосив голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram