ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон, який передбачає виділення 1,4 млрд гривень на дотації шахтам

Кошти також підуть на погашення заборгованості із зарплати шахтарям.

Порошенко підписав закон, який передбачає виділення 1,4 млрд гривень на дотації шахтам
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік", прийнятий парламентом 13 липня, який передбачає виділення 1,4 млрд гривень на підтримку державних шахт.

Про це повідомляють на сайті президента.

Відзначають, що цей закон передбачає виділення коштів на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції шляхом зміни найменування зазначеної бюджетної програми на "Державна підтримка вуглевидобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції".

"Реалізація закону зменшить соціальне напруження серед шахтарів, оскільки кошти цієї бюджетної програми будуть спрямовані, в тому числі, на погашення заборгованості з оплати праці зазначеної категорії осіб", - наголошено в повідомленні.

Закон також розширює джерела формування коштів для фінансування зазначеної держпрограми і включає в них конфісковані кошти і кошти, отримані від реалізації майна, вилученого за рішенням суду за вчинення корупційного і пов'язаного з корупцією злочину.

Нагадаємо, в травні Кабмін затвердив порядок використання коштів держбюджету для погашення заборгованості державних шахт за спожиту електричну енергію.

У липні закон №8362 затвердила Верховна Рада в цілому. Спочатку пропонували збільшити витрати держбюджету на 2018 рік за бюджетною програмою "Здійснення заходів щодо забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції і подальшого реформування державного сектора вугільної промисловості" на 2,8 млрд гривень. Однак під час розгляду законопроекту його автори знизили суму до 1,4 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram