ГоловнаПолітика

Луценко підписав догану Холодницькому

Глава САП зганьбив звання прокурора.

Луценко підписав догану Холодницькому
Назар Холодницкий и Юрий Луценко
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав наказ про догану заступнику генпрокурора - спеціалізованому антикорупційному прокуророві Назару Холодницькому.  

Про це Українським Новинам повідомило джерело в Генпрокуратурі.

"За вчинення дій, що ганьблять звання прокурора й можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності органів прокуратури, а також за систематичне грубе порушення правил прокурорської етики застосувати до заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, державного радника юстиції 3 класу Холодницького Назара Івановичаа дисциплінарне стягнення у вигляді догани (п.5, 6 ч.1 закону "Про прокуратуру")", - йдеться в наказі.

Нагадаємо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила догану Холодницькому 26 липня 2018 року. Рішення пов'язано із записами прослуховування, що були встановлені в кабінеті  Холодницького.

Директор НАБУ Артем Ситник говорив, що Холодницький тиснув на підлеглих, суд і свідків у низці резонансних справ. Антикорупційний прокурор усі звинувачення заперечує. Він каже, що на записах нічого крамольного немає.

Після засідання КДКП Холодницький пішов у тривалу відпустку  й повернеться лише в середині вересня.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram