ГоловнаПолітика

Президентський рейтинг Тимошенко перевищив 20%, - опитування

А п'ята частина з тих, хто збирається, не знає, за кого віддати голос.

Президентський рейтинг Тимошенко перевищив 20%, - опитування
Фото: Надано автором

Майже 22% населення України не мають наміру голосувати на виборах президента України (точно 10,4%, можливо - 11,5%). Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Взяти участь у виборах збираються 70,8% населення. При цьому п'ята частина опитаних не визначилася з тим, за кого голосувати.

Голоси потенційних виборців серед опитаний розділилися таким чином: 12,5% - за Юлію Тимошенко, 9,1% - Анатолія Гриценка, 7,6% - Юрія Бойка, 6,3% - Олега Ляшка, 5,1% - Петра Порошенка.

Разом з тим за лідера «Батьківщини» нині готові проголосувати 20,3% виборців, які визначилися і прийдуть на дільниці. Чинного Президента Петра Порошенка підтримують 8% українців. Він посідає лише п’яте місце, поступаючись Анатолію Гриценку, Юрію Бойку та Олегу Ляшку.

Лідером партійного рейтингу , за даними соціологів, теж є партія Юлії Тимошенко «Батьківщина». За неї на парламентських виборах проголосували б 18,4% респондентів, які визначилися з вибором і прийдуть голосувати.

Раніше соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати свого дослідження, за яким Юлія Тимошенко набирала 17,7% голосів українців, які визначилися і підуть на вибори.

Нагадаємо, за словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, 31% тимчасово переміщених осіб (а їх кількість становить майже 1,5 млн чоловік) не знають, що мають право брати участь у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram