ГоловнаПолітика

Активісти прийшли під офіс Медведчука в Києві з вимогою сприяти звільненню політв'язнів (додано фото)

Учасники акції намалювали портрет Василя Стуса на стіні.

Акцію #МедведчукМиНеЗабули на підтримку українських політв'язнів і заручників провели біля офісу організації "Український вибір" Віктора Медведчука у Києві.

Учасники акції вимагають від Медведчука активних дій у питанні звільнення ув'язнених у Росії українців, зокрема режисера Олега Сенцова, який голодує 95-й день.

Організаторами акції виступило об'єднання режисерів, операторів і кінематографістів Babylon'13.

"Вони пояснюють, що Медведчук є учасником відповідних переговорів у Мінську і має близькі стосунки з Володимиром Путіним для вирішення цього питання", - повідомляє Радіо Свобода.

Активісти принесли зі собою трафарети з різними написами, зокрема і нецензурними, а також балончики з фарбою. Біля офісу Медведчука вони зробили написи Free Sentsov, Free Russian Hostages. Крім того, на стіні будинку активісти намалювали портрет Василя Стуса.

Схожа акція вже проходила біля офісу організації Медведчука два тижні тому. Тоді активісти заявили, що "Ваті - торба!" і спалили кулю з вати. Нагадаємо, 10 серпня стало відомо, що з фільму "Стус", який повинен вийти на екрани наступного року, прибрали всі сцени з Віктором Медведчуком, який, як відомо, був адвокатом поета. За оцінками юристів та істориків, його діяльність не останньою чергою призвела до того, що поетові дали 10 років ув'язнення в таборі суворого режиму.

12 серпня адвокат Віктора Медведчука опублікував заяву, в якій вказав, що якщо фільм "Стус" вийде в прокат з недостовірною інформацією про Медведчука, він залишає за собою право на "відповідні правові дії", зокрема спрямовані на заборону показу фільму через суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram