ГоловнаПолітика

Гройсман звинуватив ЦВК у спробі зупинити децентралізацію

"Зупинити децентралізацію, ще раз наголошую - не вийде!"

Гройсман звинуватив ЦВК у спробі зупинити децентралізацію
Фото: Влад Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вбачає в непризначенні Центральною виборчою комісією виборів депутатів в об'єднаних територіальних громадах спробу зірвати децентралізацію.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Незважаючи на численні звернення громадськості, ЦВК не змогла ухвалити рішення щодо виборів в ОТГ. Поважаючи незалежність ЦВК, вважаю, що за спробою зупинити децентралізацію стоять брудні політичні ігрища. Всім, хто хоче зупинити децентралізацію, ще раз наголошую - не вийде!", - заявив Гройсман. Прем'єр зазначив, що децентралізація є "найважливішою для людей реформою", за яку він боровся "зі самого початку".

"І зараз ми будемо робити все для того, щоб добитися чесних рішень", - наголосив Гройсман.

Раніше 16 серпня ЦВК повідомила, що внесла зміни в порядок призначення нових і додаткових виборів депутатів у ОТГ, визначивши, що Комісія призначає перші місцеві вибори не пізніше ніж за 70 днів до дня таких виборів, як правило, в останню неділю квітня, в останню неділю жовтня, будь-яку неділю грудня, крім останньої. Як виняток - перші місцеві вибори можуть бути призначені на іншу дату.

Водночас ЦВК заявила, що надалі очікує надходження найближчим часом низки чергових звернень обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих і додаткових виборів з метою призначення якнайбільшої кількості перших місцевих і додаткових виборів в ОТГ.

Напередодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав ЦВК переглянути своє рішення щодо призначення та проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Нагадаємо, раніше громадські організації та експерти "Реанімаційного пакету реформ"

закликали ЦВК призначити перші вибори в понад 100 об'єднаних територіальних громадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram