ГоловнаПолітика

Слідчі у справі Гандзюк викликають свідків зі Львова для перевірки на поліграфі, - Найєм

Люди, які відпочивали біля моря з затриманим Новіковим, повинні приїхати в Херсон, щоб ще раз дати свідчення.

Слідчі у справі Гандзюк викликають свідків зі Львова для перевірки на поліграфі, - Найєм
Катерина Гандзюк
Фото: blog.poltava.to

Слідчі у справі про напад на Катерину Гандзюк хочуть з використанням поліграфа допитати в Херсоні свідків зі Львова, які нібито відпочивали з підозрюваним у день нападу. Про це написав адвокат і друг активістки Масі Найєм на своїй сторінці в Фейсбуці.

Найєм називає таке рішення "тиском на свідків", оскільки "вони повинні все кинути і їхати в регіон, в якому відбувається безлад у поліції".

За словами Найєма, свідків зі Львова, які заявляли, що перебували з 25 липня по 1 серпня з підозрюваним Миколою Новіковим на відпочинку біля моря в Херсонській області, допитали вже двічі: "без адвоката впродовж 6 годин і з адвокатом упродовж 3 годин" .

"Тобто поліції мало двох допитів і того, що за свідомо неправдиві покази свідок несе кримінальну відповідальність. Їм потрібен поліграф. І саме в Херсоні", - написав Найєм.

Раніше в Херсонському міському суді низка громадян заявила, що можуть підтвердити алібі Новікова.

Сама Гандзюк заявила, що Новіков - на 99% випадкова людина.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні співробітницю міськради й активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Поліція порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в нападі - Миколу Новікова. Сам Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новікова заявляв, що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб, проте поліція нікого з них не допитала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram