ГоловнаПолітика

Україна порушить питання обміну 11 росіян на українців під час засідання ТГК, - Геращенко

Росія досі не відреагувала на пропозицію організувати зустріч омбудсменів 21-22 серпня.

Україна порушить питання обміну 11 росіян на українців під час засідання ТГК, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Україна передасть Росії прохання засуджених в Україні росіян про обмін на політв'язнів українців під час засідання Тристоронньої контактної групи. Про це сьогодні заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Ми направимо представникам РФ у ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів - громадян РФ, які виявили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання своєму президентові Путіна. Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв'язнів", - написала Геращенко на своїй сторінці в Фейсбуці.

Вона також повідомила, що від РФ так і не отримано відповіді на ініціативу передати їм 36 громадян цієї країни, які відбувають покарання в Україні.

Також немає відповіді на ініціативу зустрічі уповноважених із прав людини України та РФ Людмили Денісової і Тетяни Москалькової в Мінську 21-22 серпня.

"У тісній координації з Людмилою Денісовою, МЗС, СБУ, відпрацьовуємо кроки для звільнення українців. Це питання на постійному контролі президента Порошенка", - резюмувала Геращенко.

Нагадаємо, вчора 8 громадян Росії, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі в Україні, написали заяви на ім'я Володимира Путіна з проханням обміняти їх на утримуваних у РФ українських політв'язнів. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що ці листи також буде надіслано в МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх до адміністрації президента РФ. Сьогодні омбудсмен отримала ще три такі звернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram