ГоловнаПолітика

Платні адвокати Януковича знову спробували зірвати судові дебати (оновлено)

Спочатку вони влаштували бійку з поліцією, потім почали заважати виступу прокурора.

Платні адвокати Януковича знову спробували зірвати судові дебати (оновлено)
Фото: Цензор

Платні адвокати колишнього президента Віктора Януковича заблокували зал і не пускають державного захисника Юрія Рябовола на засідання Оболонського районного суду Києва.

Про це повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Близько 10:10 суд почався, але троє адвокатів на чолі з Віталієм Сердюком заблокували вхід у зал. Вони почали кричати і вимагати не допускати Рябовола до процесу. Сердюк стверджує, що Янукович заборонив Рябоволу представляти його захист.

У зв'язку з цими подіями суд оголосив перерву.

"Суд дає розпорядження Національній поліції забезпечити порядок", - заявив суддя Дев'ятко.

Адвокати відповіли, що не мають наміру розблоковувати суд. А Рябовол заявив, що вже подав до Міністерства юстиції заяву з проханням розібратися в ситуації.

Оновлення. Незважаючи на протести адвокатів, суд оголосив про початок дебатів і прокурор Руслан Кравченко почав виступ.

Після цього всі п'ятеро платних адвокатів Януковича підскочили, почали бігати по залу і кричати, вимагаючи зупинити дебати. Вони заявили, що хочуть заслухати свідчення ще двох свідків, у тому числі колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Близько 10 хвилин прокурор Кравченко читав уголос свій текст, а адвокати постійно голосно обурювалися. Зрештою суддя Дев'ятко не витримав і оголосив перерву, попросивши поліцію забезпечити порядок і прибрати із залу техніку, за допомогою якої адвокати хотіли забезпечити зв'язок зі свідками.

Нагадаємо, 17 липня Оболонський районний суд Києва скасував допит свідків і заявив, що переходить до судових дебатів у справі Януковича, обвинуваченого в державній зраді. Дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Суд над Януковичем: в очікуванні першого вироку".

Однак четверо платних адвокатів екс-президента відмовилися брати участь у дебатах і 31 липня Оболонський районний суд Києва призначив Януковичу держзахисника

1 серпня держадвокат Овсянніков, призначений екс-президенту центром безоплатної правової допомоги, а також новий (п'ятий) платний адвокат Олександр Байдик знову зірвали судові дебати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram