ГоловнаПолітика

У справі про викрадення Луценка і Вербицького оголосили відвід суддям

Засідання перенесли на 27 серпня.

У справі про викрадення Луценка і Вербицького оголосили відвід суддям
Фото: facebook.com/Mustafanayyem

Адвокати бізнесмена Олександра Волкова, якого слідство вважає організатором викрадення Ігоря Луценка і Юлія Вербицького, оголосили відвід всій колегії Бориспільського міськрайонного суду, який 15 серпня повинен був почати розгляд справи по суті.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Судді Кабанячій, Борець, Муранова-Лесів позбавили сторону Волкова права на захист, не дозволили висловити свою думку під час підготовчого засідання", - йдеться в клопотанні про відвід. Також адвокати Волкова стверджують, що суд незаконно приєднував докази до справи, які неналежним чином інформували про процесуальні дії, і суд нібито залучив до процесу представника потерпілих (сім'ї Вербицького), адвоката у справах Майдану Євгену Закревську без належного підтвердження її повноважень.

Провівши в нарадчій кімнаті більше трьох годин, судді відхилили заяву про їх відвід. Однак розгляд справи по суті не почався - засідання перенесли на 27 серпня 14:00.

Потерпілий у справі, народний депутат Ігор Луценко заявив, що справу затягують з низки факторів.

"Спочатку справу розслідувало Головне слідче управління МВС. Тому роль співробітників МВС в злочині не могла бути розкрита, зникла частина доказів. Через це втратили час, об'єктивність і неупередженість. Потім втратила оперативність ГПУ, поки не передали справу пану Донському товариші, і нові прокурори у справі не знайшли новий фактаж", - сказав Луценко.

Фундаментальною деталлю Луценко вважає, що в його викраденні, в тортурах і у вбивстві Вербицького, за його словами, були задіяні представники МВС, які займалися зняттям інформації з мобільних мереж. Саме так визначили, що Луценко з Вербицьким були в лікарні, зазначає потерпілий. Луценко також заявив, що захист Волкова зацікавлений в затягуванні справи.

"Чим більше Волков сидить без вироку, тим більше шансів, що потім його відпустять, а потім його друг Олексій Чеботарьов (інший фігурант справи, який втік з України - ред.) допоможе йому, в тому числі і фізично, уникнути відповідальності", - додав він.

Зі свого боку, адвокати Волкова відзначають, що їх підзахисний не зацікавлений в затягуванні справи.

Ігоря Луценка і Юрія Вербицького під час Євромайдан викрали з приміщення Олександрівської лікарні 21 січня 2014 року. Їх катували, а потім кинули в лісі. Луценку вдалося вижити, а Вербицький помер 22 січня і став одним із перших убитих під час Революції гідності.

Волкова підозрюють в організації викрадення, йому інкримінували ст.115 (вбивство), ст.127 (катування), ст.146 (викрадення людини), статтю 255 (участь у злочинній організації), статтю 340 (перешкоджання мирним зібранням) Кримінального кодексу України.

З липня 2017 року Волков перебуває під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram