ГоловнаПолітика

Генпрокуратура повернула НАБУ справу про хабарництво Мосійчука, - ЗМІ

Внесення в Раду подання про притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності наразі не прийнято.

Генпрокуратура повернула НАБУ справу про хабарництво Мосійчука, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура передала в Національне антикорупційне бюро справу про хабарництво депутата Верховної Ради Ігоря Мосійчука. Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерела в НАБУ.

При цьому справа передавалася і поверталася назад кілька разів.

"3-4 рази вона ходила туди-сюди, але в підсумку опинилася у нас", - сказав співрозмовник агентства.

У НАБУ вважають, що шанси на внесення в Раду подання про притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності існують, але рішення наразі не прийнято.

У березні 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що неможливо направити до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з Мосійчука через незавершену експертизу з його справи.

У травні 2016 року Верховний Суд визнав незаконним зняття Радою недоторканності з Мосійчука.

У вересні 2015 року Генеральна прокуратура оприлюднила кілька епізодів відео, на якому зафіксовано передавання хабара Мосійчуку. Відео було показано на засіданні парламенту з подання генпрокурора Віктора Шокіна. На відео показані кілька епізодів і зустрічей з невідомим чоловіком, який попросив Мосійчука вирішити деякі питання.

У свою чергу Мосійчук озвучив суми, які потрібно заплатити за необхідні запити і звернення, зокрема за запит - 10-15 тис. доларів, за звернення - 3-5 тис. доларів. В кінці відео продемонстровано передавання грошей Мосійчуку.

У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара,проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблено під тортурами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram