ГоловнаПолітика

Голова Ради суддів: Порівняно з іншими, суди Луганської та Донецької області - кращі

"Судді мають бути еталоном етичності в суспільстві".

Голова Ради суддів: Порівняно з іншими, суди Луганської та Донецької області - кращі
Фото: Макс Требухов

На територію України переїхали найкращі судді та працівники апаратів судів Донецької та Луганської області. Про це в інтерв'ю LB.ua сказав голова Ради суддів Олег Ткачук.

"Порівняно з іншими, суди Луганської та Донецької області - кращі. Відбулася своєрідна фільтрація. На територію України переїхали найкращі судді та працівники апаратів судів. Не тільки з огляду на професійну діяльність, а й патріотизм, який вони виявляють.

Окремі судді вивозили з непідконтрольної території мантію, український прапор. Мати заступника голови Апеляційного суду Луганської області привезла синові вишиванку. Фактично цей вчинок міг коштувати їй життя", - зазначив він.

За його словами, більшість суддів забезпечені житлом. "Суддів Апеляційного суду Донецької області повністю забезпечили житлом. І не тільки суддів, а й окремих працівників апарату. Так само було виділено житло для суддів Апеляційного суду Луганської області. Правда, окремі судді блокують проведення зборів, щоб розподілити ці квартири... Можливо, частина цих суддів усе ж сумнівається в тому, що зробила правильний вибір і залишилася вірна Україні. Я пропонував обговорити проблеми, які турбують суддів, на зборах цього суду, однак деякі колеги ухиляються від спілкування. У цьому випадку також має втрутитися Рада суддів", - вважає він.

Ткачук також заявив, що судді мають бути еталоном етичності в суспільстві. "Якщо вони створюють штучні перешкоди в роботі суду або заважають іншим суддям нормально працювати, потрібно реагувати на ці факти. Рада суддів, як і переважна більшість суддів в Україні, вважає, що ефективна робота судів потрібна всім членам суспільства, і мають бути створені всі умови для цього. Матеріально-технічні та побутові зокрема", - сказав суддя.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram