ГоловнаПолітика

Філатов: "До влади прийде інший президент, нам доведеться знову сидіти в приймальнях?"

Мер Дніпра заявляє, що його влаштовує статус-кво лідера територіальної громади.

Філатов: "До влади прийде інший президент, нам доведеться знову сидіти в приймальнях?"
Петр Порошенко и Борис Филатов во время встречи в аэропорту Днепра
Фото: dp.informator.ua

Мер Дніпра Борис Філатов дав зрозуміти, що зацікавлений у тому, щоб нинішній президент Петро Порошенко зберіг посаду й після виборів. "Вибори я чекаю з жахом, оскільки мене цікавить статус-кво як лідера територіальної громади", - заявив Філатов у інтерв'ю газеті "День".  

За словами мера Дніпра, сьогодні центральна влада особливо не втручається в справи територіальних громад, тоді як у разі зміни влади ситуація може змінитися. "Нас влаштовує статус-кво, оскільки нам ніхто не заважає працювати. Зрозуміло, що у всіх є складнощі: хтось посварився з губернатором, хтось із місцевими силовиками, когось не люблять в уряді, у кожного своя історія. Але ситуація кардинально змінилася порівняно з тими часами, коли мери міст тижнями сиділи в Азарова (колишній прем'єр України Микола Азаров - ред.) у приймальні, щоб він їм підписав якийсь папірець. Тому ми, як лідери територіальних громад, сидимо й думаємо: "А раптом, коли до влади прийде інший президент, нам доведеться знову сидіти в приймальнях?". Це цілком нормальна логіка... Перед виборами всі дуже ніжні, люблять мерів, самоврядування, але які химери живуть у їхній голові, ми не знаємо. Ми знаємо, які химери живуть у Петра Олексійовича, і з ними справляємося", - розповів Філатов.

Також мер Дніпра спростував інформацію про те, що адміністрація президента намагається змусити його працювати на виборах на Порошенка.

"Це неправда. Коли починають вигадувати конспірологічні теорії про те, що все це вигадав Порошенко, для того, щоб усі мери до нього були лояльними, то це повний ідіотизм", - заявив міський голова.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що підтримка мерів великих міст може стати частиною передвиборної стратегії чинного президента Петра Порошенка.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram